O hotelu

Colors Inn Sarajevo – „Feel the true colors of Sarajevo“

Hotel Colors Inn, smješten je u samom srcu Sarajeva, u šarmantnoj zgradi ulice Koševo 8, koja datira još iz Austro-ugarskog perioda. Colors Inn kombinira komfor i nezaboravno iskustvo prožeto povijesnim, kulturološkim i poslovnim trenutcima. Kao dio samog centra grada, hotel se nalazi tri minute hoda do glavne pješačke zone koja počinje od spomenika „Vječna vatra“, dok leđa hotela čini Veliki park, legendarna zelena oaza žargonski nazvana „pluća“ grada Sarajeva. Svega nekoliko metara dalje je i drugi, raskošan park Svjetlosti kod Druge gimnazije, koji daje na raspolaganje gotovo cijelu autentičnu ponudu Sarajeva. Colors Inn od glavne gradske prometnice dijeli svega 200 metara, ali zbog kreativno osmišljene arhitekture odiše mirom i tišinom.

Hotel raspolaže s 37 luksuznih jednokrevetnih i dvokrevetnih moderno dizajniranih soba, vlastitim parkingom, što je, obzirom da se hotel nalazi u samom centru urbanog dijela grada, od posebne važnosti, te restoranom koji će gostu pružiti dojam da, iako se nalazi u središtu gradu, uživa u gastronomskim nacionalnim i internacionalnim delicijama u prelijepom jedinstvenom okruženju netaknute prirode.

Bez obzira na to je li vaša posjeta Sarajevu poslovne prirode ili ste pak u gradu iz čistog zadovoljstva i na odmoru, hotel Colors Inn je idealan izbor i jedinstven city-break hotel koji neizostavno trebate posjetiti ukoliko želite zaokružiti potpuni doživljaj Sarajeva.

O Sarajevu

SARAJEVO - mjesto na kojem se ljube istok i zapad

Sarajevo je vodeći politički, društveni i kulturni centar u Bosni i Hercegovini te istaknuti kulturni centar na Balkanu. Grad je poznat po svojoj tradicionalnoj kulturnoj i religijskoj raznolikosti, s pripadnicima islama, pravoslavlja, judaizma i katolicizma koji tu postoje stoljećima. Zbog svoje duge i bogate povijesne, vjerske i kulturne raznolikosti, Sarajevo se ponekad naziva „Jeruzalem Europe.“ To je jedini veliki europski grad koji ima džamiju, katoličku crkvu, pravoslavnu crkvu i sinagogu u neposrednoj blizini, a budući da je udobno smješten u podnožju olimpijskih planina Trebević, Igman, Bjelašnice i Jahorine postao je i omiljena zimska turistička destinacija.

Sarajevo je povijesno ime grada, koje po jednoj od teorija potječe od kovanice Saray Ovası što znači Dvor i polje oko dvora. No, Sarajlije svoj grad najčešće zovu „Šeher“ imenom koje je gradu dao njegov osnivač Isa-beg Ishaković. Zbog svog orijentalnog izgleda nazivano je i imenom „Damask sjevera“.

Grad se može pohvaliti dobro očuvanim starim trgovačkim dijelom, Baščaršijom, koja je nastala u 15. stoljeću u periodu osmanlijske vladavine u Bosni i Hercegovini. Ovaj dio grada obiluje jedinstvenim arhitektonskim ostvarenjima osmanlijske arhitekture, među kojima su brojne potkupolne džamije, te tradicionalne forme orijentalne arhitekture poput konaka, hanova i bezistana.

Lista kulturnih događanja Sarajeva je jednostavno preduga i ne može se napisati – mora se doživjeti. Ipak, izdvajaju se svjetski poznate kulturne manifestacije poput Sarajevo Film Festivala, koji je u 20 godina postojanja prerastao u jedan od najvažnijih festivala filmske umjetnosti Europe te Sarajevo Jazz Fest i Međunarodni teatarski festival - najdugovječniji događaja te vrste u regiji.

Doživite nezaboravni šarm Sarajeva i gostoljubivost Sarajlija. Udahnite Sarajevski zrak, prošećite Baščaršijom, popijte sarajevsku „kafu“ i punim plućima uživajte u ljepotama grada na rijeci Miljacki.

Alternativni tekst
Alternativni tekst

Kako doći do nas?